Om Moriks Fårgård

Vi startade vår verksamhet så smått redan 2006 då vi köpte våra första får. Till en början var det för att hålla våra marker öppna och hindra dem från att växa igen men vi insåg snart hur trevliga får är och bestämde oss för att utöka antalet.

Det har sedan 2010 fötts lamm på vår gård. Lamningen som brukar ske under våren är en spännande tid då fåren kräver en hel del av vår uppmärksamhet. När lamningen är över flyttas får och lamm ut på grönbete. De betar i hagar i närheten av gården och bidrar där till öppna landskap och skapar samtidigt gynnsamma miljöer för andra djur, insekter och växter att trivas i.

Under hösten kör vi lammen till slakt på ett närliggande slakteri som slaktar, styckar och paketerar köttet enligt våra och våra kunders önskemål.

De första åren sålde vi kött till familj och vänner men under årens lopp och i takt med att vi skaffat fler får har vi utökat vår försäljning av lammkött. Fåren ger oss dessutom också vackra, mjuka skinn.

2018 öppnar vi vår gårdsbutik där vi kan erbjuda lammkött, skinn och annat som gården ger.

Vi säljer även andra lokalproducerade produkter såsom potatis, honung, äppelmust m.m.

Här kan du också hitta inredning, hantverk och kläder som hör lantlivet till.

I vår mysiga gårdsbutik med vacker utsikt över äng och hav kan du sitta ner och fika. Vi bakar allt vi säljer i caféet själva med ägg från våra egna höns. Vi använder råvaror efter säsong och vad vår trädgård har att erbjuda i form av frukt och bär. Sommartid kan du ta med fikat ut i trädgården och sitta ner och njuta av gårdsmiljön.

Hos oss kan du stanna upp och njuta av gårdslivet, komma nära djuren på gården, ta en fika på hembakat och köpa med dig något från gårdsbutiken. 

Varmt välkomna till Moriks Fårgård!

/Therese med familj

Hemsidan är finansierad med stöd genom projektet Affärsboosten - samarbete för mer regional mat.
©  
2024
Moriks Fårgård. All rights reserved. 
Hemsidan är skapad av AlizonWeb AB.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram